TIBBIYOT OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA RADIOLOGIYA FANINI O‘QITISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING METODIK ASOSLAR (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada tibbiyot oliy ta’lim muassasalarida radiologiya fanini o‘qitishjarayonida raqamli texnologiyalardan foydalanishning metodik asoslari yoritilgan. Ta’lim jarayonigazamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini joriy etish orqali talabalarning nazariybilimlarini mustahkamlash, amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda mustaqil ta’limsamaradorligini oshirish masalalari tahlil qilingan.Shuningdek, radiologiya fanini o‘qitishda virtual laboratoriyalar, simulyatorlar, elektron o‘quvplatformalar, multimedia resurslari va sun’iy intellekt asosidagi dasturlardan foydalanishningpedagogik imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Raqamli texnologiyalar yordamida klinik holatlarnimodellashtirish, tasvirlarni tahlil qilish va diagnostik qaror qabul qilish kompetensiyalarinishakllantirish usullari asoslab berilgan.Tadqiqot natijalari radiologiya fanini o‘qitishda innovatsion yondashuvlarni qo‘llash ta’limsifati va talabalar faolligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi. Mazkur ish tibbiyot oliy ta’limmuassasalarida raqamli ta’lim muhitini takomillashtirish va o‘quv jarayoniga zamonaviy pedagogiktexnologiyalarni joriy etish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.
Keywords: radiologiya; raqamli texnologiyalar; oliy tibbiy ta’lim