RADIOLOGIYA FANINI O‘QITISHDA RAQAMLI PLATFORMALAR ASOSIDA TA’LIM SIFATINI OSHIRISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada radiologiya fanini o‘qitishda raqamli platformalardan foydalanishningafzalliklari va ularning ta’lim jarayoniga kiritayotgan yangiliklari tahlil etilgan. Axborotkommunikatsiya texnologiyalarining rivojlanishi natijasida tibbiyot oliy ta’lim muassasalaridadarslarni samarali tashkil etish imkoniyatlari kengaymoqda. Moodle, Google Classroom, MicrosoftTeams, Radiopaedia hamda PACS tizimlari orqali talabalarga interaktiv o‘quv materiallari, elektrondarsliklar, video ma’ruzalar va klinik holatlarga asoslangan virtual mashg‘ulotlar taqdim etilmoqda.Bu jarayon talabalarning mustaqil fikrlash, klinik tafakkur va tahlil qilish ko‘nikmalarinishakllantiradi, ularni amaliy faoliyatga tayyorlaydi. Shuningdek, masofaviy o‘qitish shakllari,avtomatlashtirilgan baholash tizimlari va simulyatsion texnologiyalar yordamida o‘quv jarayonininguzluksizligi hamda sifatini ta’minlash imkoniyati mavjud. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki,raqamli platformalardan foydalangan holda o‘qitilgan darslar an’anaviy metodlarga qaraganda yuqorio‘zlashtirish natijalarini beradi. Xulosa qilib aytganda, raqamli texnologiyalar radiologiya ta’liminingsamaradorligini oshirish, zamonaviy diagnostika ko‘nikmalarini shakllantirish hamda raqobatbardoshmutaxassislarni tayyorlashda muhim ahamiyat kasb etadi
Keywords: radiologiya; axborot-kommunikatsiya; Moodle