BO‘LAJAK MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARI TARBIYACHIPEDAGOGLARIDA KASBIY MA’NAVIY MADANIYATNI RIVOJLANTIRISHNING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada bo‘lajak maktabgacha ta’lim tashkilotlari tarbiyachi-pedagoglaridakasbiy ma’naviy madaniyatni rivojlantirishning konseptual asoslari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdantahlil qilinadi. Tadqiqotda nazariy adabiyotlarni tahlil qilish, so‘rov, intervyu, kuzatuv, case-tahlil varol o‘yinlari metodlari qo‘llanilib, ma’lumotlar deskriptiv va statistik usullar bilan tahlil qilindi.Mazkur tadqiqot nazariy, amaliy va ijtimoiy yondashuvlarni uyg‘unlashtirib, tarbiyachipedagoglarning kasbiy ma’naviy madaniyatini shakllantirishning samarali yo‘nalishlarini aniqlashgaqaratilgan. Tadqiqot natijalari pedagogning shaxsiy va professional rivojlanishi, axloqiy va emotsionalbarqarorligi, shuningdek, bolalarning ma’naviy-axloqiy rivojlanishiga bevosita ta’sir ko‘rsatishiniko‘rsatadi
Keywords: kasbiy ma’naviy madaniyat; tarbiyachi-pedagog; maktabgacha ta’lim