MA’NAVIY-MA’RIFIY TADBIRLAR ORQALI TALABALAR VATANPARVARLIK KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH VOSITALARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada ma’naviy-ma’rifiy tadbirlar orqali talabalarda vatanparvarlikkompetensiyasini rivojlantirishning pedagogik asoslari yoritiladi. Kompetensiyaviy, shaxsgayo‘naltirilgan va faoliyatga asoslangan yondashuvlar tahlil qilinadi hamda dars, darsdan tashqarifaoliyat, volontyorlik va raqamli vositalarning tarbiyaviy samaradorligi asoslab beriladi. Tadqiqotnatijalari kompleks yondashuv vatanparvarlikni ong, tuyg‘u va amaliy faoliyat darajasidashakllantirishini ko‘rsatadi
Keywords: vatanparvarlik kompetensiyasi; ma’naviy-ma’rifiy tadbirlar; auditoriyadan tashqari faoliyat