OLIY TA’LIM TIZIMIDA RAHBAR-KADRLARNING SOFTKOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH: TUZILMA, KOMPONENTLAR VA ULARNING FUNKSIONAL AHAMIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada rahbar-kadrlarning soft-kompetensiyalarini rivojlantirishmuammosi zamonaviy pedagogik va boshqaruv nazariyalari asosida tahlil qilinadi. Softkompetensiyalarning mohiyati, ularni rivojlantirish tuzilmasi, asosiy komponentlari hamda boshqaruvfaoliyatidagi funksional ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari rahbarkadrlarni tayyorlash va malaka oshirish tizimini takomillashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi
Keywords: soft-kompetensiya; rahbar-kadr; boshqaruv faoliyati