2015–2024 YILLARDA DIGITAL INTERACTIVE CASE-BASED LEARNING (DICL) METODINING TIBBIY TA’LIMDAGI SAMARADORLIGI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
So‘nggi o‘n yillikda tibbiy ta’limda raqamli pedagogik texnologiyalar keng joriyetilmoqda. Digital Interactive Case-Based Learning (DICL) klinik vaziyatlarga asoslangan interaktivo‘qitish modeli bo‘lib, virtual bemorlar va adaptiv qaror qabul qilish tizimlarini o‘z ichiga oladi. Ushbumaqolaning maqsadi 2015–2024 yillarda chop etilgan ilmiy tadqiqotlar asosida DICL metodining o‘quvnatijalariga ta’sirini tahlil qilishdir. Natijalar DICL OSCE ko‘rsatkichlari, nazariy bilim darajasi vaklinik fikrlashni sezilarli yaxshilashini ko‘rsatadi
Keywords: DICL; virtual bemor; klinik fikrlash