OLIY TA’LIMDA HAMKORLIK ASOSIDA TA’LIMNI SIFATLI TASHKILLASHTIRISHNING PEDAGOGIK ASOSLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida hamkorlik asosida ta’limni tashkiletishning nazariy-pedagogik asoslari, uning ta’lim sifati va talabalarning kasbiy kompetensiyalarinirivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Hamkorlikda o‘qitish texnologiyalarining mohiyati, shakllari vametodlari yoritilib, ularni oliy ta’lim jarayoniga samarali joriy etish shart-sharoitlari ko‘rsatib beriladi.Tadqiqot natijalari hamkorlikka asoslangan ta’lim talabalarning mustaqil fikrlashi, jamoada ishlashko‘nikmalari va ijodiy faolligini oshirishini tasdiqlaydi
Keywords: hamkorlik asosida ta’lim; oliy ta’lim; ta’lim sifati