TARBIYACHILARNING RAQAMLI KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari tarbiyachilarining raqamlikompetensiyasini rivojlantirishda sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning ilmiy-nazariyasoslari, pedagogik ahamiyati va amaliy mexanizmlari tahlil qilinadi. Oliy ta’limda ta’lim sifatidiagnostikasining asosiy yo‘nalishlari bilan bog‘liqlikda tarbiyachilarni raqamli transformatsiyajarayonlariga tayyorlash zarurati asoslab beriladi. Shuningdek, “Raqamli O‘zbekiston – 2030”, “5million dasturchi” loyihasi hamda Prezident qarorlarining maktabgacha ta’lim tizimiga ta’siri ochibberiladi. Sun’iy intellekt asosidagi innovatsion texnologiyalarni joriy etish orqali bolalarningintellektual, kognitiv va ijodiy rivojlanishini ta’minlashda tarbiyachining raqamli savodxonligi halqiluvchi omil ekani ilmiy dalillar asosida yoritiladi
Keywords: raqamli kompetensiya; sun’iy intellekt; maktabgacha ta’lim