INGLIZ TILIDA SAMARALI GAPIRISH KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH JARAYONIDA O‘QUVCHILAR DUCH KELADIGAN UMUMIY QIYINCHILIKLAR (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola o‘quvchilar turli ta’lim va ijtimoiy sharoitlarda ingliz tili speakingko‘nikmalarini rivojlantirishda uchraydigan qiyinchiliklarni tahlil qiladi. Maqolada asosan tashvish,ishonchsizlik va o‘zini erkin his qilmaslik kabi psixologik to‘siqlar talabalarning so‘zlashuvdagifaoliyatini sezilarli cheklashi yoritiladi. Tadqiqot yetarli amaliy mashg‘ulotlarning yo‘qligi va ingliztiliga real hayotda duch kelish imkonlarining cheklanganligi o‘quvchilarning muloqot qobiliyatigaqanday salbiy ta’sir ko‘rsatishi haqida so‘z yuritadi. Shuningdek, unda o‘qitish metodlari, dars jarayonimuhiti va pedagogik yondashuvlarning speaking ko‘nikmalari rivojiga ta’siri muhokama qilinadi.Maqola oxirida o‘quvchilarning ushbu to‘siqlarni bosib o‘tishi va ingliz tilida ravon gapira olishinioshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar beriladi.
Keywords: Ingliz tili so‘zlashuv ko‘nikmalari,; til o‘rganish,; muloqot