MAKTABGACHA TA'LIM TASHKILOTI RAHBARINING METODIK KOLLABORATSIYANI BOSHQARISH FUNKSIYALARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada maktabgacha ta'lim tashkilotlari rahbarlarining pedagoglar o‘rtasidametodik kollaboratsiyani tashkil etish va boshqarish funksiyalari tahlil etilgan. Zamonaviy ta'limtizimida rahbarning metodik faoliyatni muvofiqlashtirish, pedagogik jamoani professionalrivojlantirishga yo‘naltirish, hamkorlik muhitini yaratish va metodik resurslarni samarali boshqarishvazifalariga alohida e'tibor qaratilgan. Tadqiqotda rahbarning strategik rejalashtirish, tashkiliypedagogik, nazorat-tahliliy, motivatsion va innovatsion funksiyalari ilmiy asoslangan. Maqolada MTTrahbarining metodik kollaboratsiyani boshqarishdagi zamonavir yondashuvlar, xalqaro tajriba vaO‘zbekiston maktabgacha ta'lim tizimiga tatbiq etish imkoniyatlari ko‘rsatilgan. Tadqiqot natijalariMTT rahbarlari, metodik xizmat xodimlari va maktabgacha ta'lim tizimini takomillashtirish bo‘yichaishlovchi mutaxassislar uchun amaliy ahamiyatga ega.
Keywords: maktabgacha ta'lim tashkiloti; rahbarlik funksiyalari; metodik kollaboratsiya