KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING SUN’IY INTELLEKT SAVODXONLIGINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK ZARURATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada pedagogika yo‘nalishi bo‘lajak o‘qituvchilarining sun’iyintellekt savodxonligini rivojlantirishning ijtimoiy-pedagogik zarurati tahlil qilinadi. Tadqiqotda sun’iyintellekt vositalarining ta’lim jarayoniga kirib kelishi bilan yuzaga kelayotgan pedagogik, axloqiy vametodik muammolar ochib beriladi. Xorijiy va milliy olimlarning qarashlari asosida bo‘lajako‘qituvchilarning tanqidiy fikrlashi, axloqiy mas’uliyati hamda kasbiy kompetensiyalarinirivojlantirishda sun’iy intellekt savodxonligining o‘rni asoslanadi. Kompetensiyaviy yondashuv asosidasun’iy intellekt savodxonligini shakllantirish metodikasini ishlab chiqish zamonaviy ta’lim tizimioldidagi muhim vazifa sifatida talqin qilinadi.
Keywords: sun’iy intellekt savodxonligi; kompetensiyaviy yondashuv; tanqidiy fikrlash