MADANIYATLARARO MULOQOT KOMPETENSIYASINING AKSIOLOGIK ASOSI: INGLIZ TILI O‘QITUVCHILARINI TAYYORLASHDA DIDAKTIK STRATEGIYALAR (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak ingliz tili o‘qituvchilarining madaniyatlararo muloqotkompetensiyasini rivojlantirish masalasi aksiologik yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotdamadaniyatlararo muloqot kompetensiyasining qadriyatlar bilan uzviy bog‘liqligi ochib berilib, ingliz tilio‘qituvchilarini tayyorlash jarayonida qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan didaktik strategiyalar asoslabberiladi. Olib borilgan tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, aksiologik yondashuv ta’lim jarayonidatolerantlik, madaniy empatiya va qadriyatlarga hurmatni shakllantirish orqali bo‘lajak o‘qituvchilarningkasbiy kompetentligini oshirishga xizmat qiladi. Maqola natijalari oliy ta’lim muassasalarida chettillarni o‘qitish metodikasini takomillashtirishda amaliy ahamiyatga ega.
Keywords: madaniyatlararo muloqot; kompetensiya; aksiologik yondashuv