BOLALARNI MAKTAB TA’LIMIGA TAYYORLASHNING PEDAGOGIK ZARURIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Zamonaviy sharoitda bolalarni maktab ta’limiga tayyorlash bugungi kunningpedagogik zaruriyati bo‘lib qolmoqda. Chunki bolaning bilish jarayonlari, yutuqlari va kamchiliklarivaqtida e’tiborga olinsa, zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanilsa, tarbiyalash ishlarisamarali bo‘ladi. Ushbu maqolada maktabgacha taʼlimga oid ish shakllari, didaktik oʻyinlardan,koʻrgazmali-predmetli mashgʻulotlardan, bolalarning amaliy va tasviriy faoliyatining turli shakllaridankeng foydalangan holda tarbiyaviy ishlar usullari qoʻllagan holda amalga oshirilish zarurligi haqida fikryuritilgan
Keywords: zamonaviy texnologiyalar; tashxislash; aqliy rivojlanish