BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA STEM TA’LIMINI NAZARIY JIHATLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada boshlang‘ich ta’limda STEM (Science, Technology,Engineering, Mathematics) ta’limining nazariy jihatlari o‘rganilgan. Tadqiqotda STEM pedagogikasi,psixologik asoslar, loyiha asosida o‘rganish va integratsiyalashgan fan yondashuvlari tahlil qilinadi.Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida STEM ta’limini tatbiq etishning afzalliklari va pedagogiktavsiyalari keltirilgan. Maqola bolalarning tanqidiy fikrlash, ijodiy yondashuv va amaliyko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan.
Keywords: STEM ta’limi; boshlang‘ich ta’lim; loyiha asosida o‘rganish