TALABALARNI PEDAGOGIK MUSTAQILLGINI RIVOJLANTIRISHGA TAYYORLASH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqola talabalarning pedagogik mustaqilligini rivojlantirishda zamonaviyyondashuvlar va metodlarning ahamiyatini ta’kidlaydi. Axborotlashtirish jarayonlariningintensivlashtirilishi, talabalarga rang-barang rasmlar va grafikalar orqali o‘quv materiallarini taqdimetish, motivatsiyani oshirish va pedagogik mustaqillikni rivojlantirishga yordam beradi. Ta’limsohasidagi islohotlar, malakali kadrlar va mutaxassislar talabini oshirgan holda, talabalarni darslargaqiziqishi va motivatsiyasini kuchaytirishga yordam beradi. Muammoli vaziyatlar yaratish, ijodkorlikva muhokama orqali talabalarning faolligi va mustaqil fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish zarurligita’kidlanadi. Pedagogik mustaqillik, o‘rganish jarayonida mustaqil faoliyat va intilishlarni o‘z ichigaoladi, shuningdek, pedagogik metodlar va yondashuvlar orqali rivojlantirilishi kerakligi ko‘rsatiladi
Keywords: pedagogik mustaqillik; axborotlashtirish jarayonlari; talabalar motivatsiyasi