AXBOROTNI TANQIDIY BAHOLASH PLATFORMASI ASOSIDA TALABALARNING MEDIASAVODXONLIK KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH (CRITILEARN PLATFORMASI MISOLIDA) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim tizimida ilmiy tadqiqot natijalarini amaliyotga joriyetishning dolzarb muammolari, ularning sabablari hamda zamonaviy pedagogik innovatsiyalarasosidagi yechimlari tahlil qilinadi. Xususan, talabalarining mediasavodxonlik kompetentliginirivojlantirish masalasi ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan asoslab beriladi. Muallif tomonidan taklifetilgan “CritiLearn” (Critical Learning) raqamli platformasi modeli ilmiy ishlanmalarni real o‘quvjarayoniga integratsiya qilishning amaliy mexanizmi sifatida tavsiflanadi. Platformaning mazmuni,metodik tuzilishi, modullari, interfeysi va dars ishlanmalari keng yoritiladi.
Keywords: ilmiy tadqiqot; amaliyotga joriy etish; pedagogik innovatsiya