KO'P TILLI AUDITORIYAGA RUS TILINI CHET TILI SIFATIDA O'QITISH METODOLOGIYASI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
mazkur maqolada ko‘p tilli auditoriya sharoitida rus tilini xorijiy til sifatidao‘qitishning o‘ziga xos xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan asosiymetodik yondashuvlar, o‘quvchilarning ona tillari ta’sirida yuzaga keladigan tillararo interferensiyabilan bog‘liq qiyinchiliklar, shuningdek, madaniyatlararo muloqotning o‘rni tahlil qilinadi. Rus tiliniko‘p madaniyatli ta’lim muhitida samarali o‘qitishga qaratilgan zamonaviy didaktik yechimlargaalohida e’tibor qaratiladi. Ko‘p tilli va polikultural guruhlarda ishlash uchun amaliy topshiriqlarhamda metodik usullar misollar bilan yoritiladi.
Keywords: rus tili xorijiy til sifatida; ko‘p tillilik; madaniyatlararo muloqot