INGLIZ TILI O'QITISHDA FRAZAL FELLARNING PRAGMATIK XUSUSIYATLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada zamonaviy ingliz tilidagi frazali fe’llarning pragmatik xususiyatlariularni xorijiy til sifatida o‘qitish kontekstida tahlil qilinadi. Frazali fe’llar ma’nosini talqin qilishdakontekst, ekstralingvistik va sotsiokultural omillarning roli hamda ularni o‘rganayotgan talabalarorasida pragmatik muvaffaqiyatsizliklarning oldini olish masalalari alohida ko‘rib chiqiladi.Shuningdek, frazali fe’llarning ko‘pma’noliligi va ularning asosan norasmiy og‘zaki nutqdaqo‘llanilishi o‘qitish jarayonida yuzaga keladigan qiyinchiliklarning asosiy sababi sifatida tahlilqilinadi. Maqolada frazali fe’llarning pragmatik va konnotativ xususiyatlarini ingliz tilini o‘qitishmetodikasiga integratsiya qilish zarurligi asoslanadi.
Keywords: frazali fe’llar; pragmatika; ingliz tilini o‘qitish