INGLIZ TILINI CHET TILI SIFATIDA O'QITISHDA SUN'IY INTELLEKTNING ROLI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilini chet tili (EFL) sifatida o‘qitishda sun'iy intellektning(AI) ortib borayotgan roli o‘rganiladi. Raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi bilan AIzamonaviy ta'limda muhim vositaga aylandi. Tadqiqot sun'iy intellekt grammatika, lug‘at, o‘qish vayozish ko‘nikmalarini oshirish orqali ingliz tilini o‘qitishni qanday qo‘llab-quvvatlashiga qaratilgan.Bundan tashqari, maqolada AIni EFL sinflariga integratsiya qilishning afzalliklari va qiyinchiliklarita'kidlangan va AIni o‘qituvchilar o‘rnini bosuvchi vosita sifatida emas, balki qo‘shimcha vositasifatida qo‘llash muhimligi ta'kidlangan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, AI to‘g‘ri ishlatilgandaEFL o‘qitish sifati va samaradorligini sezilarli darajada oshirishi mumkin.
Keywords: Sun'iy intellekt; EFL; ingliz tilini o‘qitish