ZAMONAVIY FIZIKA TADQIQOTLARIDA INNOVATSION YONDASHUVLAR: NAZARIY MODELLASHTIRISH VA HISOBLASH METODLARINING AHAMIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola zamonaviy fizika tadqiqotlarini tahlil qiladi. Unda kvantmexanikasi, nisbiylik nazariyasi, kosmologiya, plazma fizikasi, yarimo‘tkazgichlar va yangimateriallar fizikasi kabi sohalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, zamonaviy nazariy fizika va hisoblashmetodlari, matematik modellashtirish, kompyuter simulyatsiyalari va sun’iy intellekt yordamidamurakkab tizimlarni tahlil qilish usullari bayon etilgan. Maqolada kvant texnologiyalari, tokamakplazma eksperimentlari, perovskit materiallari va LHC tajribalari kabi dolzarb ilmiy tadqiqotlar misolsifatida keltiriladi. Shu orqali maqola zamonaviy fizika olamidagi nazariy va amaliy yutuqlarniumumlashtiradi, kelajakdagi ilmiy va texnologik tadqiqotlar istiqbollarini ko‘rsatadi
Keywords: Zamonaviy fizika; kvant mexanikasi; nisbiylik nazariyasi