TEXNOKRATIK TA’LIMNING XALQARO TAJRIBALARI VA ULARNING O‘ZBEKISTON TA’LIM TIZIMIGA INTEGRATSIYASI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada texnokratik ta’lim konsepsiyasining shakllanish jarayoni, uningxalqaro tajribadagi namoyon bo‘lish ko‘rinishlari hamda rivojlangan davlatlar ta’lim tizimida raqamlitransformatsiya, STEM yo‘nalishlari, sun’iy intellekt va innovatsion pedagogik texnologiyalar asosidashakllangan amaliy tajribalar ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu tajribalarni O‘zbekistonta’lim tizimiga integratsiya qilishning ijtimoiy-pedagogik, tashkiliy va normativ-huquqiy asoslariochib beriladi. Tadqiqotda zamonaviy xalqaro reytinglar, UNESCO, OECD va Jahon banki hisobotlarihamda ilmiy manbalar asosida texnokratik ta’limning rivojlanish tendensiyalari o‘rganilgan.O‘zbekiston sharoitida texnokratik ta’limni joriy etish jarayonida mavjud imkoniyatlar va muammolartahlil qilinib, milliy modelni shakllantirishga oid ilmiy-nazariy xulosalar ishlab chiqilgan.
Keywords: texnokratik ta’lim; raqamli transformatsiya; xalqaro tajriba