DIFFERENSIAL TA'LIM VA SUN'IY INTEGRATSIYATALABALARNING INGLIZ TILIDA O'QISH VA YOZISHNI RIVOJLANTIRISHDA AQLKo'nikmalar (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda oliy ta’lim muassasalarida talabalarning ingliz tilida o‘qish vayozish ko‘nikmalarini rivojlantirishda differensial yondashuvni sun’iy intellekt (AI) va raqamli ta’limtexnologiyalari bilan integratsiya qilish masalalari yoritiladi. Differensial yondashuv talabalarningindividual ehtiyojlari, bilim darajasi va o‘rganish uslublarini hisobga olgan holda ta’lim jarayoninitashkil etishga imkon beradi. Tadqiqotda faqat metod emas, balki motivatsion va shaxsgayo‘naltirilgan pedagogik yondashuv muhimligi asoslanadi. AI asosidagi raqamli vositalar individualfikr-mulohaza berish, moslashuvchan o‘quv yo‘nalishlarini yaratish va mustaqil ta’limnirivojlantirishga xizmat qiladi. Natijalar differensial yondashuv va AI integratsiyasi talabalarningo‘qish va yozish kompetensiyasini, ishonchini hamda ta’lim jarayonidagi faolligini oshirishiniko‘rsatadi.
Keywords: differensial yondashuv; sun’iy intellekt; raqamli ta’lim