GERMENEVTIK TADQIQOTLARNING MULOQOT ETIKASINI O‘RGANISHDAGI AHAMIYATI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
mazkur maqolada muloqot etikasining ilmiy o‘rganilishida falsafaning germenevtik tadqiqotlaridan foydalanishning o‘rni, madaniy hamda ijtimoiy jihatdan qo‘llanilishidagi muhim jihatlar ko‘rib chiqilgan. Maqola axloqiy qoidalarga asoslangan muloqot jarayonini nazariy va amaliy asoslashda germenevtikadan foydalanish istiqbollarini ko‘rsatadi.
Keywords: germenevtika, talqin qilish, axloqshunoslik, muloqot etikasi, tushunish, ijtimoiy munosabatlar, kommunikativlik, falsafiy yondashuvlar.