O‘SMIR O‘QUVCHILARDA KOMMUNIKATIV KOPOTENSIYANI SHAKILLANTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDOGOGIK ASOSLARI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolao‘smir yoshdagi qizlardagi kommunikativ ko‘nikmalarni  rivojlantirishning asosiy xususiyatlari, ularning ahamiyati haqida so‘z borad. Bundan tashqa, ushbu masalada soha olimlarining fikr-mulohazalari kiritilgan. Maqolada keltirilgan fikr-mulohazalardan maktabta’limida dars jarayonida foydalanish mumkin.
Keywords: kommunikativ kompotensiya, muloqot holati, empatiya, psixologik portret.