YOSHLARDA OILAVIY MUNOSABATLARNI SHAKLLANTIRISHDA JADID MA’RIFATPARVARLARINING QARASHLARI. (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada yoshlarda sog‘lom oila munosa-batlarini vujudga keltirishda jadidlarning g‘oyalari va undan ko‘zlagan maqsadlari ochib berilgan. Shuningdek, Abdulla Avloniy, Abdurauf Fitrat, Hoji Muin kabi namoyondalarning o‘g‘il va qiz bolalarning qanday ta’lim-tarbiya olishi haqidagi g‘oyalari aks etgan.
Keywords: jamiyat, oila, jadidlar, farzandning tarbiyasi, o‘g‘il va qiz bola, Abdurauf Fitrat fikrlari, kelajak avlod, ota-ona