ISMOIL GASPIRALI ASARLARIDA AYOLLAR MASALASI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada XIX asr oxiri – XX asr boshlarida yashagan qrim-tatar ma’rifatparvari, jadidchilik harakatining asoschisi Ismoilbek Gaspiralining “Dorur-rohat musulmonlari” hamda “Xotinlar o‘lkasi” asarlari orqali jamiyatda xotin-qizlarning o‘rni  masalasi tahlil qilingan. Shuningdek, “Olami nisvon” ayollar gazetasida bosilgan Turkistonda ayollarning ahvoli haqidagi ayrim maqolalar tahlilga tortilgan.
Keywords: maktab, qozi, ilmi tib, ilmi huquq, pedagogika, nikoh shartnomasi, oila