MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING EKOLOGIK TUSHUNCHALARNI SHAKLLANTIRISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada bolalarni jonli va jonsiz tabiat ob'yektlarini kuzatishga o‘rgatish, tabiatda xavfsiz ishlash qoidalariga rioya qilgan holda, tabiatda ekologik toza xulqatvor ko‘nikmalarini shakllantirish, empatiya tuyg‘usini va tabiatning muhtoj ob'ektlari: o‘simliklar, hasharotlar, hayvonlar, qushlar, odamlarga yordam berish istagini tarbiyalash yoritilgan.
Keywords: kuzatishga o‘rgatish, tabiat, xavfsiz, ekologik toza, xulq-atvor ko‘nikmalari, shakllantirish, empatiya tuyg‘usi, o‘simliklar, hasharotlar, hayvonlar, qushlar.