O'QITISHGA KOMPETENSIYAGA ASOSLANGAN YONDASHUVRUS TILI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqola rus tilini o‘rganish jarayonida maktab o‘quvchilarining kommunikativ kompetentsiyasini shakllantirish va rivojlantirishga bag‘ishlangan, so‘z boyligini boyitish, so‘zlarni to‘g‘ri bog‘lash, nutqda qo‘llash, turli grammatik vositalardan foydalanishni mantiqiy va uslubiy jihatdan asoslash, o‘z fikrini izchil ifodalash, bayon, matn, ifoda vositalarini asosiy fikrga bo‘ysundirish orqali o‘quvchining bilish qobiliyatini rivojlantirish.
Keywords: nutq, kommunikativ kompetentsiya, til va lingvistik kompetentsiya, kommunikativ-og‘zaki ko‘nikmalar va qobiliyatlar, modernizatsiya, detallar, orientatsiya.