DAVLAT BOSHQARISHDA FAOL ISHTIROK ETGAN MALIKALAR (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada tarixiy jarayonlarda davlat boshqarishda faol ishtirok etgan Temuriy sulolasi, Boburiy sulolalar davrida yashab ijod qilgan siyosiy va madaniy hayotga hissa qo‘shgan  malikalar hayoti va faoliyati yoritilgan. Xususan Saroymulk xonim, Shodimulk begim, Jahonoro begim, Qabaj xotun kabi malikalarning siyosat maydoniga kirib kelishi va boshqaruvda tutgan o‘rni haqida so‘z boradi.
Keywords: Temuriy malikalar, saroy xonimlari, Shodimulk begim, Gavharshod begim, Mohlaroyim, Nodirayi davron, ijtimoiy hayotda ayollar, o‘rta asr malikalari.