ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBUR MOHIR SARKARDA VA HARBIY-STRATEG (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning sarkardalik mahorati va harbiy-strategik qarashlari tarixiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Boburning harbiy tafakkuri, jangovar tajribasi, qo‘shin boshqaruvi hamda strategik qarorlar qabul qilishdagi yondashuvlari yoritiladi.
Keywords: Zahiriddin Muhammad Bobur, sarkarda, harbiy strategiya, Boburiylar imperiyasi, Panipat jangi, Hindiston, Bartol’d, “Boburnoma”, to‘lg‘ama, oroyish, farmoyish.