INGLIZ VA XITOY TILLARIDA MUHIM SO'ZLARNING TRANSPOZITSIYASI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maqolada mustaqil so‘zlarning semantik yondashuv asosida so‘z turkumini aniqlash masalasi ko‘rib chiqilgan. Ingliz va xitoy tillari materiallari asosida leksik ma’nodagi o‘zgarish bilan kechadigan haqiqiy transpozitsiya va semantik siljishsiz formal qo‘llanish holatlari farqlanadi. Xitoy tilidagi leksik ajralish va uning nominativ kesimli gaplarni talqin qilishdagi ro‘liga alohida e’tibor qaratiladi.
Keywords: semantika, transpozitsiya, mustaqil so‘zlar, nominativ fe’l, ingliz tili, xitoy tili.