OLIY TA’LIM TIZIMIDA XOTIN-QIZLARNING IJTIMOIY FAOLLIGINI RIVOJLANTISH (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola oliy ta'lim tizimida xotin-qizlarning ijtimoiy faolligini rivojlantirish masalalarini chuqur o‘rganadi, ularning jamoaviy ishlash, liderlik ko‘nikmalari, ijtimoiy loyihalar ishtiroki va jamiyatdagi faol rolini oshirish yo‘llarini tahlil etadi. Maqolada gender tengligi, STEM yo‘nalishlarida ishtirok, talabalar o‘zini o‘zi boshqarish organlari, xalqaro almashinuv dasturlari va ijtimoiy startaplar orqali xotin-qizlarning ijtimoiy potensialini ochish strategiyalari ko‘rib chiqiladi.
Keywords: xotin-qizlar ijtimoiy faolligi, oliy ta'lim, gender tengligi, liderlik rivoji, STEM ta'limi, talabalar o‘zini o‘zi boshqarish, ijtimoiy loyihalar, xotin-qizlar empawermenti.