O‘ZBEKISTON XOTIN-QIZLARINING MA’NAVIY QIYOFASI (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqola O‘zbekiston xotin-qizlarining ma’naviy qiyofasini zamonaviy ijtimoiy va madaniy jarayonlar kontekstida tahlil qiladi. Tadqiqotda ayol shaxsining ma’naviy yetukligi, oilaviy tarbiyada tutgan o‘rni, globallashuv jarayonlarining ta’siri va ijtimoiy faolligi yoritilgan. Maqola tarixiy manbalar, zamonaviy ilmiy tadqiqotlar va milliy qadriyatlar asosida tayyorlangan bo‘lib, xotin-qizlarning jamiyat hayotidagi ma’naviy rolini chuqur ochib beradi. Shuningdek, maqolada xotin-qizlarning ma’naviy qiyofasini rivojlantirish, milliy qadriyatlarni saqlash va zamonaviy jamiyat sharoitida ijtimoiy faollikni oshirish yo‘llari tahlil qilingan.
Keywords: O‘zbekiston xotin-qizlari, ma’naviy qiyofa, oilaviy tarbiya jarayoni, globallashuv ta’siri, ijtimoiy faollik, milliy qadriyatlar tizimi, ayol tarbiyasi, axloqiy qadriyatlar, shaxsiy mas’uliyat, jamiyatdagi roli, ma’naviy yetuklik, madaniy meros, qadriyatlar va an’analar.