(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv va raqamli transformatsiya sharoitida axborot hurujlarining mazmun-mohiyati, ularning yoshlar ongiga ko‘rsatadigan psixologik va ijtimoiy ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Ma’naviy-axloqiy immunitet tushunchasining nazariy asoslari yoritilib, uni shakllantirishda oila psixologiyasining o‘rni ochib beriladi. Shuningdek, gender stereotiplarining farzand tarbiyasi, shaxsning ijtimoiylashuvi va ijtimoiy ong shakllanishiga ta’siri kompleks yondashuv asosida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot davomida media savodxonlik, tanqidiy fikrlash, ijtimoiy nazorat mexanizmlari va pedagogik hamkorlik masalalari keng yoritilib, amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.