(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada shaxs psixologiyasining fundamental asosi hisoblangan temperamentning biologik tabiati va uning xarakter bilan o‘zaro aloqadorligi masalalari yoritilgan. Maqolada temperament inson asab tizimining tug‘ma xususiyati, ya’ni shaxsning emotsional qo‘zg‘aluvchanligi va faollik darajasini belgilab beruvchi "biologik poydevor" sifatida tahlil qilinadi. Tadqiqotda temperamentning o‘zgarmas tabiati va xarakterning tarbiya jarayonida transformatsiyaga uchrashi, shuningdek, shaxsning barkamolligida ushbu ikki omilning uyg‘unlashuvi ilmiy asoslab berilgan