(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tezisda xavotirlanish fenomenining gender xususiyatlari hamda uning shakllanishida oilaviy tarbiyaning roli ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi.Tadqiqotlar natijasiga ko’ra, xavotirlanish darajasi ayollar va erkaklarda turlicha namoyon bo’lib,bu jarayonga biologik omillar bir qatorda oilaviy tarbiya uslublari ham sezilarli ta’sir ko’rsatilishi haqida batafsil ma’lumotlar beriladi.