(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv jarayonining ta’lim tizimiga ta’siri, ayniqsa, yuqori malakali kadrlarni tayyorlashda til va adabiyot fanlarining o‘rni hamda innovatsion yondashuvlarning ahamiyati yoritilgan. Raqamli transformatsiya, sun’iy intellekt, interaktiv metodlar va integratsiyalashgan ta’lim modeli asosida zamonaviy kompetensiyalarni shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, axborot erkinligi sharoitida yoshlarni ma’naviy-axloqiy jihatdan himoya qilishda til va adabiyotning tarbiyaviy roli asoslab beriladi