(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu maqolada bolalarda motivatsiyani shakllantirishning psixologik va pedagogik asoslari yoritiladi. Unda ichki va tashqi motivatsiya tushunchalari, ularning bola shaxsining rivojlanishidagi o ‘rni hamda talim-tarbiya jarayonidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, ota-ona va pedagoglarning bolalarda qiziqish uygotish, maqsad qoyishga o ‘rgatish, ragbatlantirish va qo ‘llab-quvvatlash orqali ijobiy motivatsion muhit yaratish usullari ko ‘rsatib beriladi. Maqolada bolalarda mustaqillik, mas’uliyat va o ‘ziga ishonchni rivojlantirishda motivatsiyaning muhim omil ekanini asoslab berilgan.