(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada gender stereotiplarining o‘smir shaxsining shakllanishiga ta’siri zamonaviy psixologik nazariyalar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda oila, ta’lim muassasalari va media muhitida shakllanadigan an’anaviy qarashlarning o‘smirlar o‘z-o‘zini baholashi va kasbiy tanloviga ta’siri yoritilgan. Maqola yakunida gender cheklovlaridan xoli muhit yaratish bo‘yicha ilmiy tavsiyalar berilgan.