(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada ota-ona o‘rtasidagi nizolar va oiladagi muammoli vaziyatlarning bolalar ruhiyatiga ko‘rsatadigan psixologik ta’siri tahlil qilinadi. Oiladagi kelishmovchiliklar, janjallar va ziddiyatli muhit bolalarning hissiy holati, xulq-atvori hamda ijtimoiy rivojlanishiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Tadqiqot davomida ota-onalar o‘rtasidagi nizolar sababli bolalarda yuzaga keladigan qo‘rquv, xavotir, tajovuzkorlik va o‘ziga ishonchsizlik kabi holatlar yoritilgan. Shuningdek, bolalarning sog‘lom ruhiy rivojlanishi uchun oilada ijobiy muhit yaratish muhimligi ta’kidlangan.