(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Ushbu tezisda oilaviy tarbiya sharoitida maktabgacha yoshdagi bolalarda emotsional barqarorlikni shakllantirish masalalari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida bolalarning emotsional rivojlanishida oilaning roli, tarbiyaviy muhitning ahamiyati hamda musiqa terapiyasining pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, musiqaning bolalar ruhiyatiga ijobiy ta’siri, emotsional muvozanatni mustahkamlashdagi o‘rni va oilaviy tarbiya jarayonida undan foydalanish yo‘llari keng tahlil qilinadi