(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada psixologiya fanini o‘qitishda qo‘llaniladigan asosiy psixologik metodlar, ularning mazmuni hamda ta’lim jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Jumladan, tushuntirish, suhbat, kuzatish, rolli o‘yinlar, treninglar, interfaol hamda muammoli o‘qitish metodlarining afzalliklari tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu metodlarning o‘quvchilarning psixologik rivojlanishi, mustaqil fikrlashi va muloqot ko‘nikmalarini shakllantirishdagi ahamiyati ochib berilgan.