(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada talabalarning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishida muloqotning ahamiyati tahlil qilinadi. Muloqot jarayonining talabalarning psixologik barqarorligi, bilim olish samaradorligi hamda ijtimoiy moslashuviga ta’siri ilmiy jihatdan yoritiladi. Shuningdek, talabalik davrida samarali muloqot madaniyatini shakllantirishning muhim jihatlari ko‘rib chiqiladi.