(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur tezis axborot hurujlari kuchaygan zamonaviy sharoitda ma’naviyaxloqiy immunitetni shakllantirishda oila psixologiyasining o‘rni hamda gender stereotiplarining farzand tarbiyasiga ta’sirini tahlil qiladi. Tadqiqotda oiladagi psixologik muhit, ota-onaning tarbiya uslubi va ijtimoiy qarashlarning bola shaxsiy rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, sog‘lom oilaviy muhit va tenglik tamoyillariga asoslangan tarbiya yosh avlodning axborot hurujlariga nisbatan barqarorligini oshiradi.