(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada bolalarda mustaqillikni shakllantirish jarayonida zamonaviy pedagogik texnologiyalarning nazariy asoslari tahlil qilinadi. Mustaqillik — bu bolaning o‘z fikrini erkin ifodalashi, qaror qabul qila olishi va mas’uliyatni his qilishi kabi shaxsiy sifatlarining rivojlanishini anglatadi. Maqolada mustaqillikning shakllanishiga ta’sir qiluvchi omillar, xususan, axborot-kommunikatsion texnologiyalar (AKT), interaktiv metodlar, raqamli o‘quv platformalar va multimediali vositalarning didaktik imkoniyatlari ochib berilgan. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar yordamida bolaning mustaqil fikrlash, muammo yechish va o‘z-o‘zini nazorat qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishga alohida e’tibor qaratiladi. Tadqiqot natijalari asosida zamonaviy texnologiyalarni bolalar tarbiyasiga integratsiyalashga oid ilmiy-metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.