(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv sharoitida kuchayib borayotgan axborot hurujlari va ularning yoshlar ongiga ta’siri tahlil qilinadi. Shaxsda ma’naviy-axloqiy immunitetni shakllantirishda oila psixologiyasining o‘rni ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, gender stereotiplarining farzand tarbiyasi hamda ijtimoiy ong shakllanishiga ta’siri ochib beriladi. Tadqiqot natijalari oiladagi sog‘lom psixologik muhit, tenglik tamoyillari va tanqidiy fikrlashni rivojlantirish yoshlarni salbiy axborot oqimidan himoya qilishning muhim omili ekanini ko‘rsatadi.