(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada o‘qituvchilarda uchraydigan kasbiy deformatsiya holatlari, ularning shakllanish sabablari hamda ijtimoiylashuv jarayoniga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Pedagogik faoliyat davomida yuzaga keladigan psixologik o‘zgarishlar, kommunikativ muammolar va stereotip fikrlash shakllarining shaxs rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, kasbiy deformatsiya pedagogning ijtimoiy munosabatlari, kasbiy faoliyati va shaxsiy rivojlanishiga sezilarli darajada ta’sir ko‘rsatishi aniqlangan. Shuningdek, ushbu holatlarning oldini olishga qaratilgan pedagogik va psixologik tavsiyalar ham keltirilgan