(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv va axborotlashgan jamiyat sharoitida yoshlarni turli mafkuraviy tahdidlar va axborot hurujlaridan himoya qilish masalalari yoritilgan. Ayniqsa, oila psixologiyasining farzand tarbiyasidagi o‘rni hamda ma’naviy-axloqiy immunitetni shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, gender stereotiplari tushunchasi, ularning farzand tarbiyasiga hamda ijtimoiy ong shakllanishiga ta’siri ilmiy jihatdan ko‘rib chiqilgan. Oila muhitida sog‘lom psixologik munosabatlar, milliy qadriyatlar va tenglik tamoyillarini shakllantirish yoshlarning barkamol shaxs bo‘lib voyaga yetishida muhim omil ekanligi asoslab berilgan.