(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Mazkur maqolada farzand tarbiyasida ota-onalarning badiiy va ma’naviy hamda diniy adabiyotlarga tayangan holda yetuk shaxsni shakllantirishdagi o’rni yoritiladi. Bundan tashqari, gender stereotiplarining bolalar ongiga hamda ularning ijtimoiy tasavvuri va qadriyat tizimiga ko’rsatadigan ta’siri ilmiy-psixologik nuqtai nazardan tahlil qilinib, unda oila muhiti, milliy meros, shuningdek, adabiy manbalar orqali farzandni ma’naviy barkamol hamda yetuk shaxs qilib tarbiyalash zarurati asoslab berilgan.