(untitled) (Universal xalqaro ilmiy jurnal, 2026)
Maktabgacha yoshdagi bolalarda musiqa terapiyasi psixologik himoya mexanizmlarini rivojlantirish, stressni kamaytirish va emotsional barqarorlikni oshirishda samarali vosita hisoblanadi. Ota-ona bilan birgalikda musiqiy faoliyat bolalarning ruhiy barqarorligini mustahkamlashga yordam beradi. Tezis musiqa terapiyasining pedagogik va amaliy ahamiyatini oila psixologiyasi kontekstida yoritadi.